De sprekers tegen de “Mega-moskee op Ground Zero”

Op haar blog heeft Pamela Geller de sprekerslijst voor het protest op 9/11 tegen de “mega mosque at Ground Zero” gepubliceerd. Pamela Geller is directeur van Stop Islamization of America (SIOA) en initiatiefneemster van de protestdemonstratie tegen de bouw van deze “mega moskee op Ground Zero”.

De sprekerslijst bestaat, zo wordt ons beloofd, uit “World leaders, prominent politicians and 911 family members “.
Ik stel ze hierbij aan u voor met de naamgeving [in vet] zoals die op Geller’s blog Atlas Shrugs en de website van SIOA wordt gebruikt. 

Ambassador John Bolton

John Robert Bolton werd op 20 november 1948 in Baltimore (Maryland) geboren.
Werkte tijdens de regeringen van Reagan en Bush binnen het State Department, het Departement van Justitie en de USDAID (U.S. Agency for International Development). Onder de regering Bush was hij staatssecretaris voor Wapenbeheersing en Internationale Veiligheid tot hij op 1 augustus 2005 tijdens het reces van het Congres door president Bush werd benoemd tot ambassadeur bij de Verenigde Naties. Op 4 december 2006 stapte hij daar zelf op.

John R. Bolton verwierf als VN-ambassadeur internationale bekendheid met uitspraken als

There is no such thing as the United Nations. There is only the international community, which can only be led by the only remaining superpower, which is the United States.

The Secretariat Building [het VN-gebouw, CB] in New York has 38 stories. If you lost ten stories today, it wouldn’t make a bit of difference.

John Bolton Bolton is thans maat bij het American Enterprise Institute (AEI), commentator voor Fox News en associate van het kantoor in Washington D.C.  van juristenbureau Kirkland & Ellis. Daaraast is hij betrokken bij een groot aantal conservatieve ‘think tanks’ en politieke instituten, waaronder de Jewish Institute for National Security Affairs (JINSA), het Project for the New American Century (PNAC), het Institute of East-West Dynamics, de National Rifle Association (NRA), US Commission on International Religious Freedom en de Council for National Policy (CNP).

Newt Gingrich

Newton Leroy “Newt” Gingrich kwam op 17 juni 1943 als  Newton Leroy McPherson in Harrisburg (Pennsylvania) ter wereld.
Hij was van 1995 tot 1999 Speaker van het House of Representatives en was in deze tijd hèt gezicht van de Republikeinse oppositie tegen president Bill Clinton. In 1999 werd hij door Time Magazine gekozen als Person of the Year voor zijn rol in de ‘Republikeinse Revolutie” in het Huis van Afgevaardigden, waarmee een eind kwam aan de veertigjarige hegemonie van de Democraten.

Kort na de verkiezingen van 1998, waarbij de Republikeinen vijf zetels verloren, diende hij zijn ontslag als volksvertegenwoordiger in. Sindsdien zet hij zijn politieke loopbaan voort als politiek analist en consultant en schrijft hij over onderwerpen die op de regering betrekking hebben. Hij is fervent tegenstander van president Obama. Onlangs was hij oprichter van American Solutions for Winning the Future, een 527 group.

UPDATE: De woordvoerder van Gringrich heeft inmiddels laten weten dat deze niet op de protest-demonstratie zal spreken en dit ook nooit van plan is geweest. Lees meer.

NY Senator Candidate Gary Berntsen

De op Long Island (New York) geboren Gary Berntsen is oud-officier van de Central Intelligence Agency (CIA), waar hij van oktober 1982 tot zijn pensionering in juni 2005 werkte. In deze periode was hij locatiedirecteur en leidde hij een aantal van CIA’s belangrijkste operaties van de afgelopen jaren, waaronder de Amerikaanse reactie op de bomaanslag op de Amerikaanse ambassade in Dar-Es-Salaam in 1998 en de terroristische aanvallen op 9/11. Hij werd in 2000 onderscheiden met de  the Distinguished Intelligence Medal en in 2004 met de Intelligence Star.
In juli 2005 sleepte hij de CIA voor de rechter omdat deze de termijn zou overschrijden die de CIA heeft om manuscripten te beoordelen. Zijn boek Jawbreaker, waarin hij het Amerikaanse leger verwijt dat Bin Laden door haar gebrek aan inzet niet in Tora Bora werd gearresteerd, verscheen in december 2005. In 2006 klaagde hij de CIA aan, omdat deze het manuscript zou hebben gecensureerd met de bedoeling het onleesbaar te maken.
Van juni 2007 tot juni 2008 was hij burgeradviseur in Afghanistan voor de door de NAVO geleide ISAF inzake IED’s (bermbommen). Hij treedt regelmatig op Fox News en CNN op als deskundige op het gebied van nationale veiligheid.
Berntsen kondigde op 23 mei 2010 officieel zijn kandidatuur aan voor de New York Senate, en gaat daarmee de strijd aan met de zittende Chuck Schumer.

Jordan Sekulow (ACLJ)

De op 14 juli 1982 in Atlanta (Georgia) geboren Jordan Sekulow is mede-presentator van de door Affairs for the American Center for Law and Justice (ACLJ) geproduceerde radio-talkshow Jay Sekulow Live! die in Amerika dagelijks op circa 850 zenders is te beluisteren en treedt af en toe op bij de wekelijkse televisie-talkshow ACLJ, die wekelijks wordt uitgezonden door het grootste christelijke broadcasting netwerk van de VS: Trinity Broadcasting Network (TBN). Daarnaast is hij actief als politiek consultant. Bij ACLJ heeft hij de functie van onderdirecteur Regeringszaken.

Ginny Thomas (Supreme Court Justice Clarence Thomas’s wife)
 
Virginia (“Ginny”) Lamp Thomas is “de vrouw van” Clarence Lamp Thomas, rechter bij het Amerikaanse Hooggerechtshof. Clarence Thomas werd op 1 juli 1991 door president Bush gekandideerd voor het Hooggerechthof en was de tweede Afro-Amerikaan die tot het Hooggerechtshof toetrad. Hij werd met een marginale meerderheid van 52 stemmen vóór en 48 tegen als rechter aangesteld; zijn benoeming was omstreden vanwege zijn standpunten ten aanzien van positieve discriminatie en abortus.

Virginia Thomas is consultant bij het Heritage Foundation, een Amerikaanse conservatieve denktank en oprichtster en voorzitter van de advocatengroep Liberty Central.

Pete King (invited)

Peter T. King (5 april 1944) is geboren in Manhattan, New York (New York) en groeide op in Sunnyside, Queens, New York. Zijn familie heeft een Ierse achtergrond.
King’s politieke carrière begon als gemeenteraadslid in 1977 in Hempstead, New York. Sinds 1992 vertegenwoordigt hij in het Congress NY-3: New York’s 3rd District (Suffolk County) voor het Congres.

In de jaren ’80 bezocht King tenminste twee keer per jaar Ierland, om daar leden van de in Engeland en Ierland verboden Irish Republican Army (IRA) te ontmoeten. In 1982, sprekend op een pro-IRA-bijeenkomst in Nassau County, New York, zei King:

We must pledge ourselves to support those brave men and women who this very moment are carrying forth the struggle against British imperialism in the streets of Belfast and Derry.

Na de aanslagen van 9/11 was King een van de felste verdedigers van de Amerikaanse inval in Irak en pleitte hij op 21 oktober 2001 op WABC Radio voor het inzetten van tactische nucleaire wapens tegen terroristen in Afghanistan. Door deze opstelling verloor hij snel aan Ierse steun. In 2005 nam King afstand van de IRA. Hij wordt nu gerekend tot een van de politici die het hardst terrorisme willen bestrijden. 

Zijn opstelling in het Congres kwam in de schijnwerpers toen hij als een van de vier Republikeinen tegen de Impeachment-voorstellen van zijn partij, gericht tegen president Clinton, stemde.
In september 2007 zei King in een interview met de website politico.com:

There are too many mosques in this country… There are too many people sympathetic to radical Islam. We should be looking at them more carefully and finding out how we can infiltrate them.

Nadat King had beweerd dat dit citaat uit zijn verband was gerukt plaatste politico.com, om het tegendeel aan te tonen, het gehele interview op haar website.

Michael Grimm Staten Island House of Representatives, 911 First Responder

De nu 40-jarige Michael Grimm meldde zich op 19-jarige leeftijd voor de marine, waarna hij zich al snel in de frontlinie van de Golfoorlog bevond. De marine-veteraan werd daarna Special Agent (Uniformed Police Officer) van de FBI, maar verruilde deze baan na elf jaar voor die van research-analist op Wall Street. Vanuit deze positie keerde hij als agent weer terug naar de FBI, waar hij vooral undercover onderzoek deed naar mafiabaas Peter Gotti. Hij was één van de ruim 13 duizend ‘911 first responders’, heeft nu een klein restaurant in Manhattan en is betrokken bij een bio-brandstof onderneming in Austin, Texas.

Grimm heeft niet eerder een vertegenwoordigende functie bekleed. Toch wil hij, net als partijgenoot Michael Allegretti, een poging doen de zetel in het Congres voor Staten Island/Brooklyn, New York te bemachtigen.
De voorverkiezingen binnen de Grand Old Party (GOP) hiervoor zijn op 14 september aanstaande. Zijn kansen ook daadwerkelijk in het Congres belanden lijken gering: volgens een peiling van de  Global Strategy Group uit april 2010 kan de zittende McMahon rekenen op een aanhang van 56%, Grimm en Allegretti op 23% respectievelijk 24%.

Andrew Breitbart

Andrew J. Breitbart, geboren op 1 februari 1969 is uitgever, commentator voor the Washington Times, schrijver, en treedt incidenteel op als gast-commentator in nieuwsprogramma’s die hebben bijgedragen aan de website Drudge Report.
Hij was researcher voor de als Arianna Stassinopoulos geboren Arianna Huffington, vrouw van het voormalig Republikeinse lid van het United States House of Representatives Michael Huffington, en was betrokken bij het opzetten van haar website de Huffington Post. In 2003 deed Arianna Huffington als onafhankelijk kandidaat een mislukte gooi naar het gouverneurschap van California. Zij staat als nummer 12 vermeld in Forbes’ first ever list of the Most Influential Women In Media, welke lijst wordt aangevoerd door Oprah Winfrey.

Breibart heeft tegenwoordig zijn eigen nieuwssite, Breitbart.com, en vijf andere websites: Breitbart.tv, Big Hollywood, Big Government, Big Journalism, en Big Peace.

Andrew Breitbart is geregeld spreker op protestbijeenkomsten van de Tea Party movement door heel de VS. Hij was een voornaam spreker op de eerste National Tea Party Convention op 6 februari 2010 in Nashville.

Later raakte hij betrokken in diverse controverses, onder meer over vermeende racistische en homofobe beledigingen, die op 20 maart 2010 door Shirley Sherrod zouden zijn geuit. Nadat Breibart op zijn weblog gemonteerde videos van haar toespraak had geplaatst, waarin hij Sherrod uitspraken in de mond legde die zij echter alleen had gebruikt als voorbeeld van hetgeen haar persoonlijk was overkomen, zag Sherrod zich door de ontstane commotie genoodzaakt haar ontslag in te dienen. Tijdens deze affaire gooide Breibart nog eens extra olie op het vuur door aan te bieden 100.000 dollar te zullen doneren aan het United Negro College Fundfor any audio/video footage of the N-word being hurled“.

Geert Wilders, Dutch Parliamentarian

Nederlands Tweede Kamerlid, tevens oprichter en enig lid van de Partij voor de Vrijheid (PVV), behoeft voor een Nederlands lezerspubliek geen verdere introductie.

Meer over Wilders’ achtergrond kunt u desgewenst lezen op Wikipedia.org.

.

.
Deze lijst overziende lijkt het met die “World leaders, prominent politicians and 911 family members” nogal mee (of zo u wilt: tegen) te vallen.

Inderdaad: Newt Gingrich en Pete King (waarvan nog niet zeker is dat hij komt) zijn – los van de vraag of je het met hun politieke visie eens bent – in de VS onbetwist politici van statuur. Maar dat kan toch nauwelijks van een nieuwkomer als Michael Grimm worden gezegd, die voor het eerst een gooi naar de New Yorkse congreszetel voor  Staten Island/Brooklyn doet. Of van een Gary Berntsen, die – ook al voor het eerst in zijn leven – in de race is voor een New Yorkse senaatszetel.
Waarbij je bij Michael Grimm ook nog eens kunt twijfelen aan zijn intenties, met de voorverkiezingen van 14 september in zicht en de wetenschap dat vele inwoners van juist Staten Island zich tegen het voorgenomen bouwwerk verzetten; relatief veel slachtoffers van de 9/11-aanval op de Twin Towers woonden immers op Staten Island.

Oud VN-ambassadeur John Bolton is zijn leven lang ambtenaar geweest met een, laten we zeggen wat ongelukkige, carrièrestap in 2005. 
Ginny Thomas is vooral “de vrouw van”.
Jordan Sekulow en Andrew Breitbart maakten carrière binnen de media.

Ik wil daarmee zeker niet zeggen dat de sprekers op de 9/11-demonstratie van een tweede garnituur zouden zijn. Stuk voor stuk kunnen ze zich beroepen op een succesvolle geschiedenis (of hopen zij als Michael Grimm en Garry Berntsen op een succesvolle toekomst) en zijn zij bij grote delen van het Amerikaanse publiek geliefd. Of gehaat, afhankelijk van aan wiens zijde je staat. Bekend zijn ze in elk geval.
Maar de belofte van “World leaders, prominent politicians, …” maakt Pamela Geller – op Gingrich en King (als die al komt) na – niet waar.
 
Wel hebben ze allemaal een andere overeenkomst: alle sprekers zijn op de een of andere manier gelieerd aan de Tea Party Movement.

Allemaal? Nee, niet allemaal.

Die Wilders is geen lid van de Tea Party.
Hij is trouwens ook geen Amerikaan en al helemaal geen “world leader”.

Prominent politicus dan?

Tsja … als je de leider van de in grootte derde partij in een van de kleinste landen ter wereld als “prominent politicus” wilt zien mag dat natuurlijk. Maar het steekt wel wat iel af bij namen als Gingrich of King.

Bovendien zul je ook nog moeten uitleggen wie hij is, want bij “Holland” komen de meeste Amerikanen niet verder dan wooden shoes, tulips en windmills. Of het zou door de speech van Bloomberg moeten zijn, die er fijntjes op wees dat in het New York van ooit het toch maar mooi de Nederlanders waren die als eerste de bouw van een kerk verboden.

Wat doet Geert Wilders daar dan eigenlijk?

 

Advertenties

4 Reacties

  1. Mooi lijstje: most wanted oorloghitsers

  2. Inderdaad de meest verschrikkelijke haatzaaiers die je maar kunt vinden.

  3. Fraai overzicht. Op mijn blog staan nog meer dubieuze connecties van Wilders. http://www.vkblog.nl/blog/929/wltr

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: