Uitslag poll verrassend …..

De geheel niet representatieve poll naar uw stem in Goes op 3 maart is beëindigd. De uitslag mag verrassend worden genoemd.

Maar liefst 60% van de stemmers gaf zijn stem aan GroenLinks, tegenover 40% aan D66. De overige in Goes aan de raadsverkiezingen deelnemende partijen (PvdA, CDA, VVD, SGP/CU en SP) verdwijnen met 0% van de stemmen uit de gemeenteraad (of komen daar, in het geval van de SP, niet in).

Lijsttrekker Bruring toonde zich verheugd over de resultaten: “Hieruit blijkt maar weer dat GroenLinks wel degelijk werkt, ook onder de kiezer“. Een herhaling van het in Goes zo verfoeide Biddagaccoord (waarin CDA, VVV en SGP/CU vier jaar geleden een college vormden zonder andere partijen te raadplegen) acht hij uitgesloten: “Bij een uitkomst als deze zullen wij zeker D66 uitnodigen voor een gesprek, waarin ze de keuze zal worden voorgelegd om niet aan het college deel te nemen of oppositie te gaan voeren.”

Een zegsman van D66, die anoniem wil blijven, wil zich nog niet over de collegevorming uitlaten: “Eerst zullen wij de resultaten nauwlettend analyseren. Pas daarna zullen wij besluiten of wij, met het spoor, ondergronds zullen gaan.” Wel wil hij nog kwijt het van andere partijen onverantwoordelijk te vinden over geleend geld rente te willen betalen: “Gemeenschapsgeld wordt op die manier eenvoudigweg over de balk gegooid.”   

Dat op de PvdA geen stemmen werden uitgebracht verbaast Bruring niet: “Het is koud weer geweest, waardoor de PvdA natuurlijk ook geen campagne heeft kunnen voeren.” Naar waarom er op de andere partijen geen stemmen werden uitgebracht kan ook Bruring slechts gissen. “Ik vermoed dat in navolging van Joris Voorhoeve de VVD-stemmen uiteindelijk toch bij D66 terecht zijn gekomen. En CDA en SP hebben hun aandacht vooral gericht op de PvdA, door ze van erwtensoep en mutsen te voorzien”.

Zorgen maakt Bruring zich wel over de geringe opkomst bij de poll, waarbij slechts vijf stemmen werden uitgebracht “Dit toont maar weer eens aan hoezeer iedere stem telt. En hoe ik GroenLinks zo’n succes ook gun, ik hoop op een vele malen grotere opkomst op 3 maart.”

      

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: